Osebnostni coaching

Osebnostni ali osebni coaching ali pogosto uporabljeno tudi Life coaching oz. življenjski coaching se osredotoča na strankine osebne zadeve. Te so lahko najrazličnejše, vse od partnerskih težav, starševskih stisk, pomanjkanja samozavesti (v partenrskem odnosu, v družbi, v službi) in težav s samopodobo, do nezmožnosti opustitve slabih navad in razvad, dilem glede zamenjave poklicne poti, selitev, izgorelosti, ipd.
V procesu coachinga coach pomaga stranki vzpostaviti in poglobiti stik s seboj, pogledati na situacijo s širše perspektive, prepoznati in odpraviti omejujoča prepričanja in ovire ter aktivirati in okrepiti zmožnosti in potenciale za želeni uspeh.

Osebnostni coaching se lahko izvaja v individualni obliki (en udeleženec) ali v individualizirani obliki (dva udeleženca; npr. zakonski partnerji, prijatelji, itd.).
Osebnostni coaching se izvaja paketno, oziroma skozi samostojne seanse (izvenpaketno), lahko pa tudi kot kombinacija obeh možnosti (npr. 1 x paket + po potrebi še kakšna dodatna samostojna seansa).

Osnovna struktura osebnostnega coaching paketa je naslednja:
 
  • uvodno srečanje, ki traja do 90 minut v živo,
  • 30 minut individualnega coachinga po telefonu oz. on-line (9 seans),
  • zaključni klic v trajanju 30 minut po telefonu oz. on-line.
Prvi del uvodnega srečanja je namenjen spoznanju stranke in coacha, seznanitvi coacha s strankinimi izzivi ter sklenitvi dogovora o sodelovanju (o zaupnosti, vsebini, formalnostih). Drugi del uvodnega srečanja je namenjen ozaveščanju strankinih potreb, razmišljanj in vedenj, glede na strankine vrednote, življenjsko filozofijo, strategijo, vizijo, cilje. Sledijo posamezne telefonske oz. on-line coaching seanse, ki so usmerjene v trenutne strankine potrebe in obenem na dolgoročne cilje. Običajno se seanse izvajajo enkrat tedensko. Coaching paket je sklenjen z zaključnim klicem, ki je namenjen pregledu poti, evalvaciji napredka in zadovoljstva.
Teme in področja osebnostne coaching obdelave so lahko zelo različne, tudi takšne v katerih coach ni najbolj "domač", ali so mu celo povsem neznane. Edinstvena značilnost coachinga je namreč dejstvo, da coach nima odgovorov. Coach deluje na predpostavki, da ima stranka vse vire, ki jih potrebuje, vključno s sposobnostjo, da odkrije in uporabi svoje lastne vire in na tak način sama pride do najboljših rešitev.

Kako vam lahko pomagamo?

Kje se nahajamo?

Glotta Nova d.o.o.,
Ulica Carla Benza 1,
1000 Ljubljana

Prikaži na zemljevidu Google map